Over ons

Fa. K.van Wieren

 

Nostalgie van vroeger

In de 19de eeuw begon Willem van Wieren samen met zijn vrouw Gels een Voermanderij aan de Harlingerstraatweg 140 te Leeuwarden.

Het gezin telde 8 kinderen en om alle monden te vullen hield men nog een aantal koeien en varkens. Het vervoer bestond voornamelijk uit transporten en alle takken van afval die in deze sector voorkomen.

In de vijftiger jaren nam zoon Klaas van Wieren het bedrijf over om samen met zijn vrouw Corrie het bedrijf voort te zetten. Het gezin werd uitgebreid met drie dochters. Ze namen hun intrek aan de Roekstraat 26 te Leeuwarden.

Het bedrijf van Wieren was en is ”een begrip” in en om Leeuwarden. Vele oud-Leeuwarders kennen nog de beelden van de sterke stoere kerels van weleer die met hun paarden door de nauwe straatjes van Friesland manoeuvreerden; een beeld uit vervlogen jaren!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto links: Klaas van Wieren langs de Prinsen Tuin werkzaamheden voor de Gemeente Leeuwarden.
Foto rechts:Klaas van Wieren werkte mee aan de rijksweg naar Amsterdam, hij zorgde ervoor dat de bomen werden afgevoerd.

 

 

Mechanisatie

Maar de tijden gingen vooruit, nostalgische beelden van de paarden zijn verdwenen en tractoren namen hun intrede. Ook verhuisde het gezin rond 1964 naar de huidige locatie de Harlingertrekweg 86 te Leeuwarden.

In de zeventiger jaren werd Klaas bijgestaan door twee van zijn schoonzonen. De tractoren werden al snel ingeruild voor vrachtauto’s.

De allereerste vrachtwagen een DAF 1600 DD en nog steeds in ons bezit!

 

 

 

Nieuwe Generatie

Bij het overlijden van Klaas van Wieren in 1997 werd het bedrijf voort gezet door zijn dochter Akke en haar zoon Klaas.

Heden ten dage zijn wij nog steeds actief in het vervoeren van afval en bezorgen van zand, grond, specie en andere faciliteiten.

Wat wij voorop stellen is respect voor de klant! De service die wij als vanouds verlenen hebben we meegekregen van onze ouders en voorouders en het doel is om dit te blijven nastreven. Zo hebben we door de jaren heen al vele klanten tevredengesteld.